Múlt héten legyőztük a Ceglédet, amelyet ezzel meg is előztünk és felléptünk a hatodik helyre. Akkor nem voltunk még sokkal okosabbak az alapszakasz végső helyezéseit illetően, az elmúlt napokban viszont több mérkőzést is lejátszottak, amik egyszerűsítették a képletet.

Időrendben haladva, szerdán a Vasas legyőzte a DEAC-ot, csütörtökön pedig a MAFC győzött Pécsen. Ez azt jelenti, hogy a Vasas már biztosan harmadik, ám jelentősen befolyásolhatja még a tabella elejét, ugyanis a zárófordulóban a PVSK-t fogadja, márpedig a baranyaiaknak valószínűleg győzelemre lesz szükségük ahhoz, hogy az élen maradjanak. Amennyiben kikapnak és a MAFC megveri az Óbudai Kaszásokat, úgy a műegyetemistáké az első hely.

A mi jelenlegi helyzetünket jobban befolyásolja, hogy a MEAFC péntek este alulmaradt a BKG-val szemben, ezzel eldőlt, hogy biztosan ott leszünk a rájátszásban!

Hogyan lehetséges ez?

A miskolciaknak legjobb esetben 11 győzelmük lehet, amivel utolérnének minket, ha már nem nyernénk meccset, egymás elleni összevetésben viszont jobbak vagyunk. Érdekesebb a helyzet, ha mi 11 győzelmen maradunk, a Cegléd és a Miskolc pedig csak egy-egy meccset nyer a továbbiakban. Akkor három gárda zárna 11-15-ös mérleggel, de a háromcsapatos összevetésből is mi jönnénk ki a legjobban.

Arra viszont inkább ne is gondoljunk, hogy nem nyerünk már mérkőzést, mert két győzelem esetén biztosan a hatodik helyen fejeznénk be az alapszakaszt.

A következő feladat a DEAC U23 legyőzése. A 10. pozícióban álló debreceni csapat a folytatásban azért küzdhet, hogy megszerezze a 9-10. hely valamelyikét, akkor ugyanis biztosan bennmarad a Piros-csoportban. A cívisvárosiak hét közben tartalékos kerettel utaztak el Budapestre, szombaton viszont alighanem több játékosuk is pályára lép az élvonalban, ahol a nagycsapat élet-halál harcot vív a playoffért. Emellett az U20-as bajnokságban is küzdenek a fiatalok, vagyis a vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésig komoly meccsterhelést kaphat a társaság.

– A DEAC játékosaiban nagy potenciál van, a csapat nagy része élvonalbeli tapasztalatot szerez egész szezonban – fogalmazott a csapatunkat irányító Merim Mehmedovic. – Múlt héten játszottak a TF-fel, szerdán a Vasas vendégeként a fél csapat nem volt, szombaton nagyon fontos meccs jön az A csoportban a Honvéd ellen és az U20-as mérkőzés is számít nekik. Mi nagyon kemény ötmérkőzéses sorozaton vagyunk túl, ebből hármat nyertünk, jó passzban vagyunk. Január ötödike óta nem pihenhetünk és egy meccset sem engedhetünk el. Nem biztos, hogy teljes csapattal leszünk, de Völgyi Marcell visszatért, Tarján Izsák is egyre jobb formában van, őrült akarat dolgozik Carlbe Ervinben, mint ahogy az egész társaság rendkívül motivált. Csapatként készen állunk a feladatra!

NB I/B, Piros-csoport, 25. forduló
DEAC U23–Hübner Nyíregyháza BS

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, vasárnap, 16.00

Fotó: Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország