Csapatunk és vasárnapi ellenfelünk, a TF-Budapest is úgy várhatta az alapszakasz utolsó fordulóját, hogy odaérhetett még a hatodik helyre, ám míg mi már biztosan bent voltunk a rájátszásban, a fővárosiak számára még az is tét volt, hogy egyáltalán nyolcban végeznek-e.

Nehezítette a feladatunkat, hogy Végső Bálint sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Az ő kiesése azt jelentette, hogy a fiatalszabályt elsődlegesen betöltő kosarasra nem számíthatott Merim Mehmedovic, akinek a kezdőcsapatot, a rotációt és a teljes szerkezetet át kellett alakítania. A szakvezető ugyanakkor elmondta a mérkőzés előtt, hogy eddig is megoldottunk bármilyen feladatot, ezúttal is meg fogunk.

Meg is oldottuk! Elrontott vendégakció után Tarján Izsák távolról megszerezte a találkozó első kosarát, innentől kezdve az utolsó másodpercig vezettünk. Nagy Simon már az első negyedben bevágott három triplát, de eredményes volt kintről Carlbe Ervin és Szobi Dániel is. A remek támadójáték mellett a védekezésünket is ki kell emelni, semlegesítettük ugyanis Anda Dávidot, de Dancsecs Andrásnak sem engedtünk tiszta dobásokat és az igazat megvallva, a TF ki nem kényszerített hibákat is vétett, amik mind hozzájárultak ahhoz, hogy ellépjünk 28–6-ra.

Itt beragadtunk, ellenfelünk a második negyedben 12 pontra zárkózott, ekkor Ervin hat pontot szerzett zsinórban, ezzel stabilizálva a különbséget.

Tizenhat pontos előnyről kezdtük meg a második félidőt. Sajnos támadásban elfogytak a jó teljesítmények, miközben Kelenföldi Domonkos után Szántó Dávid is többször megtalálta az utat a gyűrűnkig, így az ő vezetésével folyamatosan zárkóztak a vendégek. A negyedik játékrészben sem nyugodtunk meg, nem tudtuk idő előtt lezárni az összecsapást. Dancsecs is egyre jobban játszott, mi pedig hiába szedtük sorra a támadólepattanókat, általában második esélyből sem találtunk be. A hajrára kettő pontra csökkent a különbség, amikor előbb Ervin dobott nagyon fontos kettest, picivel később Bus Iván értékesített egy büntetőt, de kaptunk egy újabb hármast. Ekkor Tarján nagyon értékes ziccert tett a gyűrűbe, a következő akciót kivédekeztük és az utolsó másodperceket már jól menedzseltük!

Az utolsó fordulóban a Cegléd is győzött Salgótarjánban, így nem tudtuk megszerezni a hatodik helyet, hetedikként zártunk. A negyeddöntőben a második MAFC-cal találkozunk.

NB I/B, Piros-csoport, 26. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–TF-Budapest 71–65 (29–9, 17–21, 12–18, 13–17)

Continental Aréna, v.: Varga, Drenyovszki, Utasi.
Nyíregyháza: Bus 9, Nagy 20/12, Ervin 19/3, Glatz 4, Tarján 11/3. Csere: Szobi 3/3, Völgyi, Bonifert 3, Geiger, Magyari 2. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
TF: Dancsecs 20/9, Szántó 15, Gémes 2, Karosi 5/3, Anda 6. Csere: Kelenföldi 10, Simon 4, Szanyi 3/3, Tömösváry, Farkas. Megbízott vezetőedző: Nagy Bálint.