Csütörtökön nehéz helyzetből, de nagy reményekkel vágtunk neki a rájátszásnak. Merim Mehmedovic vezetőedzőnk már szerdán elmondta, innentől nem számítanak az alapszakaszban elért eredmények, új bajnokság kezdődik.

Ennek megfelelően mi sem azt az arcunkat mutattuk, amelyiket az első félévben. A kezdetektől harciasan kosárlabdáztunk és remekül támadtunk. A kiváló dobóhatékonyság mellett megküzdöttünk ellenfelünkkel a palánkok alatt, ennek köszönhetően a lepattanócsatát is megnyertük. Újbudán 33 percen át vezetve 101–93-ra győztünk, ezzel előnybe kerültünk az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

– Hosszú időbe és sok munkába telt, hogy azt mondhassuk, bárki ellen ötven százalék esélyünk van a győzelemre. Kialakult a jó légkör a csapat körül, most már tudjuk, mit akarunk csinálni, felkészültek vagyunk és nem félünk senkitől. Nagyon jó a csapategység – tette hozzá Mehmedovic.

– Budapesten kiállítottak – aminek szerintem ilyen szinten nem kellett volna megtörténnie – így kívülről néztem a csapatot – folytatta a mester. – Láttam, a kispad is hogyan élt együtt a játékkal, olyanok voltunk, mint egy család. Nagyon örülök, mert enélkül nem lehet eredményt elérni. Tudtuk, hogy döntő lesz a lepattanócsata, ezt az első meccsen úgy nyertük meg, hogy mindenki hozzátette a magáét. Sőt, mindenki hozzátett valami pluszt is ahhoz, amit egyébként megszokhattunk tőle.

Vasárnap hazai pályán játszhatjuk a párharc második meccsét. Mehmedovic nem ülhet le a kispadra, segítője Brugós Olivér lesz a megbízott vezetőedző.

– Nagyszerű csapat ellen fogunk játszani vasárnap – szögezte le Mehmedovic. – Nehéz a dolgunk, de itt már nincs könnyű feladat. Tudom, hogy a csapat mindent bele fog adni. Nincs sok idő a két meccs között, apró dolgokon változtattunk. Készen állunk! Szeretettel várjuk az ellenfelet és sok sikert Olivérnek!

A győzelem tehát elődöntőbe jutást érne. Ehhez szükségünk van a szurkolóink biztatására. Teremtsünk fantasztikus hangulatot és érjük el közösen a bravúrt!

NB I/B Piros-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–Újbuda MAFC
Vasárnap, 17 óra, Continental Aréna