Az NB I/B Piros-csoport idei negyeddöntője beillik a múlt nagy Nyíregyháza–MAFC párharcai közé, ez is épp annyi fordulatot és érzelmet hozott, mint az elődök csatározásai. És a java még csak most jön, szerdán ugyanis mindent eldöntő mérkőzést játszanak a csapatok!

Mint ismert, az első meccsen azonnal elvettük az alapszakasz második helyén végzett újbudaiak pályaelőnyét (93–101), akik aztán múlt vasárnap a Continental Arénában visszavették azt (76–88), így az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc szerda este a Gabányi László Sportcsarnokban zárul.

– Furcsa meccsen vagyunk túl, amin egyik csapat sem játszott igazán jól – mondta el Merim Mehmedovic vezetőedzőnk, aki letöltötte eltiltását, így a harmadik mérkőzésre visszaülhet a kispadra. – A MAFC-nak és nekünk mások voltak a céljaink a szezon elején, de ezzel nem akarok foglalkozni, ahogy korábban is elmondtam, a negyeddöntőben már nem számít semmi, mindenki hajt és a legjobbat akarja kihozni magából. Mi is ezen leszünk! Tudom, hogy a hazai klub nagyon készül erre a mérkőzésre, sok néző lesz, ami remélem, minket is inspirál. A meccsek között nincs sok idő, szakmailag nem lehet meglepetést húzni. Döntő lesz a játékosok motivációja. Egészségesek és nyugodtak vagyunk, mindenki készen áll! Tudom, hogy képesek vagyunk jó kosárlabdára, ehhez csapatjátékra lesz szükségünk. Az előttünk álló negyven percben nincs hibázási lehetőség!

Amiben bízhatunk, hogy Lakits András együttese idáig nem igazán talált fogást a teljes csapatunk ellen. A győztes mérkőzés után a második összecsapás nagy részében is vezettünk, Bus Iván kiállításával viszont lényegében eldőlt a meccs, a negyedik negyedben nem működött jól a támadójátékunk, amit kihasznált a MAFC, sőt, az utolsó pillanatig hajtott, hogy minél nagyobb előnnyel nyerjen.

Ha már előny! Az eddigi 80-ból 54 percen át mi vezettünk. Fogalmazhatunk viszont úgy is, hogy ha a párharc első 70 percében mutatott teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor van esélyünk a bravúrra! Az utolsó negyedből persze le kell szűrnünk a tanulságot és a hibákat nem szabad újból elkövetnünk. A MAFC kulcsembereinek lelassítása mellett a mi játékosainktól maximumra lesz szükség, hogy megismételjük a múlt csütörtökön bemutatott bravúrt és nagy meglepetésre elődöntőbe jussunk!

A hazai klub tájékoztatása szerint 50 szurkoló vehet jegyet a vendégszektorba, amit a mi kispadunk mögött alakítanak ki. Jegyek a Gabányi László Sportcsarnok főbejáratánál megvásárolhatóak. A beléptetés és jegyellenőrzés a hátsó kapunál történik, ennek a bejáratnak a megközelítése az épület megkerülésével lehetséges.

NB I/B, Piros-csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Újbuda MAFC–Hübner Nyíregyháza BS
Szerda, 18.30, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Fotó: Sipeki Péter / Kelet-Magyarország