2017-ben bronzérmet, 2018-ban és 2019-ben pedig ezüstérmet szerzett a Hübner Nyíregyháza BS a Hepp Kupában. A csapat az elődöntőben a Horváth Ákos – Tomiszlav Ivosev fémjelezte Újpesttel mérkőzik meg. A gárda vezetőedzője, Siska János nyilatkozott a BB1.hu-nak a kupahétvége előtt.

  • Az Újpestre komolyan kell készülni, hiszen jó játékosok alkotják a keretet, akik korábban az A-csoportban is meghatározó szerepet töltöttek be. Az elődöntős ellenfelünk a Piros-csoportban is bőven helytállna, komolyan kell venni őket, ez egyértelmű. A Hepp Kupa egy kicsit más, mint a bajnokság, mert ha a pontvadászatban egy mérkőzésen kikapsz, akkor a következő találkozón, vagy a visszavágón tudsz javítani. A kupa egy meccsről szól: ha nyersz továbbjutsz, ha nem, akkor kiesel, illetve ebben az esetben marad a bronzmeccs. Itt egy összecsapáson kell jól teljesíteni. Különösen extrán nem készültünk a kupahétvégére, mivel kedden volt egy kemény meccsünk a MAFC ellen idegenben, ahol legutoljára 2008-ban nyert NB I-es nyíregyházi csapat. Tudtuk, hogy egy nehéz találkozó lesz, de a mérkőzés nagy részében nem játszottunk rosszul. Ha ezt át tudjuk menteni az Újpest elleni meccsre, akkor van esélyünk a győzelemre. Nyilván belőlük külön készültünk, úgy, mint ahogy a többi csapatra is szoktunk. Külön, speciálisan a Hepp Kupára nem készültünk, mivel tudjuk már, hogy miről szól ez, hiszen már negyedjére vagyunk ott a négyes döntőben, eddig egy harmadik és két második hely az eredményünk. Úgymond van már rutinunk a kupában is. Nem is nagyon beszéltünk kiemelten erről a fiúkkal. Úgy fogjuk fel, hogy egy következő mérkőzés vár ránk az Újpest ellen egy mindkét csapatnak semleges pályán. Itt kell megmutatni, hogy milyen együttes vagyunk és természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe. Ha pedig bejutottunk a fináléba, akkor nyilván szeretnénk megnyerni azt. Persze azt mindenki tudja, hogy ezt nem adják ingyen, a Hepp Kupa erről szól. Két kemény meccset kell játszani két egymást követő napon és az a gárda fogja elnyerni az aranyérmet, amely kétszer is kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani. Szeretnénk természetesen megnyerni, de nem görcsösen, mindent egy lapra feltéve fogunk a pályára lépni, hiszen ott van a bajnokság is, ahol jól szereplünk.
    Egy kupalebonyolításnál mindig kulcskérdés a játékosok fizikai állapota is, de a vezetőedző szerint Nyíregyházán eddig sem volt gond ezzel.
  • Erre eddig is odafigyeltünk és próbáltam mindig jól elosztani a játékperceket és jól forgatni a játékosokat. Könnyebb a dolgom, mert vannak olyan cserék, akik ugyanolyan teljesítményt tudnak nyújtani, mint azok, akik helyére beállnak. Minden együttes ellen más kezdőötössel állunk fel, rotálom a csapatot, taktikától függően. Kisebb sérülések, mint mindig, most is vannak nyilván. Ilyenkor két meccs között nagyon fontos a regeneráció, hogy a következő mérkőzésre ugyanolyan fitt állapotban legyen a csapat. Erre mindig odafigyelünk, ha úgy van, akkor a fáradt kosarasnak könnyített edzést tartunk, hogy tényleg olyan állapotban legyen az együttes, amilyenben egy meccsen kell.