Tóth Gergely kosarával kezdtük a mérkőzést, majd Bus Iván betörése eredményezett két pontot. Az Újpestnél Ivosev volt veszélyes távolról, rövid időn belül két hárompontost is dobott. A mienknél Bazsó válaszolt ezekre egy hármassal, majd Bus Iván villant meg kétszer is egy-egy sikeres közeli kosárral. A palánk alatt Tóth Gergely hozta a formáját, nehezen tudtak védekezni ellene az újpesti játékosok. A negyed második felében Kiss Benedek egy bátor betörés után dobott egy szép középtávoli kosarat, majd egy gyönyörű triplával fejelte ezt meg. A negyed utolsó pillanatában Bus Iván volt szemfüles, és egy sikeres betörésből szerzett két pontot.
A második játékrészt is Tóth Gergely kosarával kezdtük, ezúttal egy szép középtávolit dobott.
Jól ment a támadójáték a csapatnak, de a védekezésünk is hatékony volt. Az újpestiek edzője időt is kért 34-19-es vezetésnél. Ebben a negyedben a kosarat dobók listájára feliratkozott Mokánszki Máté és Szobi Dani is, majd 36-27-es vezetésnél Mohácsi dobott egy szép triplát.
Kettő perccel a nagyszünet előtt Ubilla kosarával növeltük pontjaink számát, az újpestiek azonban kiválóan dobtak távolról és rövid időn belül feljöttek két pontra, majd ki is egyenlítettek. Siska János időkérése után Ubilla dobott egy triplát, majd az utolsó pillanatban az újpestieknek is sikerült egy hármast betalálniuk. 48-48-as eredménnyel vonultunk az öltözőbe a szünetben.
Bus Iváné volt a főszerep a harmadik negyed elején. Először egy szép betörésből szerzett kosarat, majd dobott két büntetőt, ezt pedig megfejelte egy hárompontossal, majd egy közelivel. Időt is kért az ellenfél edzője. Sajnos az újpestieknek továbbra is jól mentek a távoli dobásaik, és nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni. Két perccel a negyed vége előtt fej-fej mellett ment a játék.
Mindkét csapat szórta a hárompontosokat, a mieinknél Mohácsi és Tóth Gergely volt eredményes távolról. 73-73 volt az állás a negyed végén.
Az újpestiek szerezték meg az első kosarat ebben a negyedben, Mohácsi válaszolt erre egy triplával. Kiélezett harc, drámai küzdelem folyt a pályán. Jól szedtük le a támadólepattanókat, Mohácsi újabb triplájával pedig hat ponttal sikerült meglógnunk. Ez a fölény azonban nem tartott sokáig, az újpesti Horváth újabb hármasa miatt. (78-81) Ezt követően középtávolról Kiss Benedek dobott egy szép kosarat öt perccel a meccs vége előtt, majd Mohácsi egy nagyon fontos triplával növelte pontjaink számát. (82-87) Jól szedtük le továbbra is a lepattanókat, Mohácsi pedig még egy triplát szórt be két perccel a meccs vége előtt. (82-92) A tíz pontos előnyünket növelni tudtuk az utolsó pillanatokban és 86-98-ra sikerült győznünk az újpestiek ellen.