A BKG Príma Akadémia legyőzésével a 2020/2021-es Hepp Kupa első helyezettje a Hübner Nyíregyháza BS.

Győzelmünkkel sporttörténelmet írtunk, ugyanis nyíregyházi kosárlabda csapat elsőként lett aranyérmes a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupák során.

Régi álmunk vált valóra ezzel a sikerrel, a srácok oroszlán módra küzdöttek, hatalmas gratuláció nekik és a szakmai stábnak!

Szép volt fiúk!

A meccs összefoglalója:

Tóth Gergely egymás után bedobott három közeli kosarával kezdtük meg a pontgyűjtést. Az első percekben fej-fej mellett ment a játék, majd Bus Iván triplájával átvettük a vezetést, ezt követően Tóth Gergely volt ismét eredményes. 11-7-re vezettünk, ám a BKG-nak sikerült kiegyenlítenie két kosárral. 13-13-as állásnál Bazsó dobott egy szép hárompontost, majd Mohácsi növelte pontjaink számát egy középtávoli kosárral. Egy perccel a negyed vége előtt Ubilla is belőtt egy triplát, majd Mokánszki volt eredményes, amelyet Ubilla kb. a félpályáról eleresztett hárompontossal fejelt meg közvetlenül a negyed vége előtt. (26-20)

A második negyedet Ubilla szép betörésével és kosarával kezdtük. Mohácsinak ismét sült a keze: második, majd egy perc múlva már a harmadik hárompontosának örülhettünk, amikor 34-23-ra vezettünk. Higgadtan játszottunk, jól szerveztük a támadásainkat. Időt is kért az ellenfél vezetőedzője egy újabb Bus Iván kosár után. A negyed derekán egy szép akció után Bus adott egy remek passzt Bazsónak, aki könyörtelenül bedobta a ziccert. A tíz pont fölötti fölényünket nem sikerült tartanunk a negyed végére és a BKG felzárkózott öt pontra. Siska János időkésése után azonban rendeztük sorainkat és 48-38-as eredménnyel vonultunk az öltözőbe a nagyszünetben.

A BKG dobta az első kosarat a harmadik negyedben, a mieink egy kicsit kapkodósan játszottak, több eladott labdánk is volt az etap legelején. A negyed derekára az ellenfél négy pontra felzárkózott, amikor időt kért Siska János. Ezt követően Ubillával szemben szabálytalankodtak, amelynek két büntető lett a következménye, majd Tóth Gergely középtávolról dobott egy szép kosarat. Ezt megismételte, ezúttal egy hárompontossal. A fölényünket növelni tudtuk, Bus Iván újabb kosarával már 11 ponttal vezettünk. A negyed végére azonban a BKG-nak sikerült felzárkóznia 65-57-re.

Az utolsó negyedben próbáltuk tartani az előnyünket, a BKG-nak azonban három perccel a meccs vége előtt három pontra sikerült feljönniük, majd ki is egyenlítettek. (72-72) Drámai percek következtek, amikor Mohácsi újra egy nagyon fontos hárompontost dobott be. Erre két sikeres büntetővel válaszolt a BKG, majd Ubilla és Tóth Gergely dobott egy-egy közelit, és a legvégén egy büntetőt, így 80-77-re sikerült győzünk.

Hübner Nyíregyháza BS – BKG Príma Akadémia 80-77