A bajnokság hajrája előtt jön a „jutalomjáték”, a Magyar Kupa-részvétel.

Csapatunk története során először szerepel nyolcas döntőn. A mezőnyt az alapszakasz első felének végeredménye adja, így fordulhat elő, hogy mi alsóházi együttesként utazhatunk Debrecenbe, míg a biztos rájátszásrésztvevő Sopron, vagy az alapszakaszt hatodik helyen befejező Kaposvár lemarad a kupáról.

Decemberben az Atomerőmű ellen játszottuk az első félév utolsó mérkőzését, győzelmünkkel 6–7-esre alakult a mérlegünk. Egy héttel később, december 23-án még izgulnunk kellett, ugyanis az Oroszlány megelőzhetett volna minket, ám nagy előnyről, hosszabbításban kikapott Szolnokon, az így kialakult körbeverésből pedig jól jöttünk ki.

Az impozáns Főnix Arénában rendezett kupafinálé csütörtökön a negyeddöntős meccsekkel kezdődik meg. A nap utolsó mérkőzésén, 20.30-kor a Kecskemét lesz az ellenfelünk.

A „hírös városiakról” nincsenek jó emlékeink, hiszen szeptemberben, az első hazai mérkőzésünkön hiába vezettünk szinte végig, Nemanja Jaramaz az utolsó másodpercekben hihetetlen hárompontossal zárta le a találkozót (75–77), december végén pedig ugyancsak sokáig nekünk állt a zászló, ám akkor hosszabbításban maradtunk alul (101–99). A két vereség ugyanakkor azt is mutatja, hogy lehet esélyünk a KTE ellen.

Hozzá kell tenni, mindkét oldalon voltak változások a legutóbbi összecsapásunk óta.

Az alapszakaszt 13–13-as mutatóval záró kecskemétiek legeredményesebb játékosa az amerikai Xavier Pollard (17.9 pont, 5.6 lepattanó, 4.3 gólpassz). Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a rutinos délszláv magjuk: Andreja Milutinovics (13.8 pont), Jaka Klobucar (13.5 pont), Kemal Karahodzsics (11.5 pont, 7.4 lepattanó), Rasztko Dramicsanin (11 pont) és a már említett Jaramaz (10.6 pont). Az imént felsorolt hat játékos közül csak öt szerepelhet ellenünk, hiszen Karahodzsics magyar válogatottként is légiósnak számít.

Minden bizonnyal ott lesz viszont a pályán Wittmann Krisztián, aki a bajnokság legidősebb játékosaként meccsenként 29.5 percet játszik és 9.9 pontot szerez átlagban.

Ha a korábbiakból indulunk ki, izgalmas meccsre van kilátás, így hatványozottan szükségünk van szurkolóink biztatására. Mint korábban beszámoltunk róla, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával ingyenes szurkolói buszt indítunk Debrecenbe. Jelentkezni a kosarlabda@nyiregyhaza.hu email címen lehet név és telefonszám magadásával.

A mérkőzésekre napijegyeket az alábbi linken lehet megvásárolni: https://www.eventim.hu/…/zsiros-tibor-ferfi-magyar-kupa…

A diák és nyugdíjas érdeklődők 1600 Ft-ért, a felnőttek 2500 Ft-ért válthatnak napijegyet. A 6 év alatti gyermekek részvétele ingyenes, amennyiben a mérkőzés időszakában ölben foglalnak helyet. A szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy kedvenc csapatuk szektorába vásárolják meg jegyüket!

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa programja:

  1. március 31., csütörtök
    Negyeddöntő
    13:00: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák
    15:30: DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár
    18:00: Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász
    20:30: Hübner Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
  2. április 1., péntek
    Elődöntő
    15:00: Falco/Szedeák – DEAC/Alba
    18:00: Körmend/Szolnok – Nyíregyháza/Kecskemét
  3. április 2., szombat
    17:00: Bronzmérkőzés
    19:30: Döntő