Szombaton megkezdjük az alsóházi középszakaszt, mely során a ZTE, a Pécs és a Paks ellen kettő-kettő, azaz összesen hat mérkőzést játszunk. Ennyi lehetőségünk van bebiztosítani azt, hogy play-out nélkül megőrizzük az első osztályú tagságunkat.

Az április 30-ig tartó menetelést szombat 18 órakor hazai pályán indítjuk a 13. helyen álló Pécs ellen. Baranyai riválisunkkal szemben egy győzelemnyi az előnyünk.

A PVSK-t még egyszer sem vertük ebben a szezonban, igaz, az alapszakaszban ellenük játszott mindkét meccsen hiányos volt a keretünk. Az októberi összecsapáson (104–110) még nem volt a csapat tagja Manny Suárez, aki aztán a januári meccset (93–85) betegség miatt kihagyta. Al’Lonzo Coleman és Madár András sem játszott még a Pécs ellen, a másik oldalon pedig Treveon Donaldson és Kenneth Carpenter új arc a legutóbbi találkozásunk óta.

Az 1-es és 2-es poszton bevethető Donaldson az előző idényben a Jászberény és a ZTE játékosa is volt, előbbi állomáshelyén különösen ponterősen szerepelt, 21.2 pontot átlagolt. Ettől elmarad egyelőre Pécsen, idáig három mérkőzésen 12.7 pontot szerzett. Carpenter kiegészítő szerepet töltött be eddig, ám Samajae Haynes-Jones, Veljko Brkics és Tomiszlav Ivosev nagy erőssége a csapatnak. Az amerikai irányító az együttes legponterősebb játékosaként meccsenként 17.3 pontot tesz a közösbe, Brkics 15.3 pont mellett 6.7 lepattanót hoz, míg Ivosev 13.3 pontot és 6.2 lepattanót átlagol – utóbbi két játékos rendkívül erős a palánk alatti játékban.

Magyarjaik közül volt már nagyon jó meccse Bíró Olivérnek, Illés Máténak és Meleg Gergőnek is.

Ugyan az egymás elleni két meccsből nem nagyon lehet kiindulni, emlékezzünk meg róla, hogy az első mérkőzésen Nigel Johnson 29, C. J. Bryce 26, Rytis Pipiras 19 pontot szerzett, a másodikon Nigel 24, C. J. 23, Rytis 15 pontig jutott. Náluk mindkét összecsapáson a már említett Haynes-Jones, Ivosev, Brkics hármas emelkedett ki.

TIPPMIX NB I/A, KÖZÉPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-VEOLIA
Szombat, 18.00
Continental Aréna