Október elején 89–59-re kikaptunk Debrecenben, de bízunk benne, hogy az alapszakasz első körének eredményei nem szolgálhatnak semmilyen összehasonlítási alapként a bajnoki folytatásban, ugyanis az elmúlt hetekben jelentősen átalakult a csapatunk. Mint ismert, az azóta érkezett DeMarco Dickerson és Darko Radulovic vezetőedző után visszatért Rytis Pipiras, valamint szerződtettük Erik Copest.

Utóbbi két játékos szombaton bemutatkozhat a debreceniek ellen, akiknél szintél lesz új ember Darrin Govens személyében. Az amerikai születésű irányító jól ismert hazánkban, hiszen megfordult már Körmenden, Zalaegerszegen, három évet töltött Szombathelyen, volt az Alba Fehérvár játékosa, a 2020–2021-es idényben pedig a Szeged erőssége volt. Utóbbi szezonban közel 20 pontot és 27.15 VAL-t átlagolt, mindkét kategóriában a bajnokság legjobbjaként fejezte be az alapszakaszt. A többszörös magyar válogatott játékos másfél év franciaországi légióskodás után tért vissza hazánkba.

Leigazolására azért is lehetett szükség, mert a DEAC-nak is döcögősen alakul a szezonja. „Szomszédunk” legjobbja ebben az idényben is Djordje Drenovac, aki 18.2 pont mellett 5.8 lepattanót és 2.8 gólpasszt tesz a közösbe. A többnyire cserként beálló Mócsán Bálint a csapat második legeredményesebb játékosa (13.), őt az irányító Michaelyn Scott (11.6) követi. Ki kell még emelni Tóth Ádámot, valamint a nyíregyházi Polyák Lászlót – előbbi a palánk alatt, utóbbi távolról is nagy veszélyt jelent.

A DEAC 5–9-es mérleggel a 11. helyről várja a folytatást.

– A csapat jól dolgozott az elmúlt két héten, úgy érzem, hogy fejlődtünk – fogalmazott Darko Radulovic vezetőedző. – Az új emberek gyorsan beilleszkedtek, egyre jobban elsajátítják az filozófiánkat és az elképzeléseinket. A várakozásaim az eddigiekhez hasonlóak, vagyis azt szeretném, hogy edzésről edzésre, meccsről meccsre jobbá váljunk. Nem lesz könnyű dolgunk a DEAC ellen, mert minden poszton jó játékosai vannak, fizikailag erősek és tapasztaltak, de meg kell akadályoznunk, hogy a saját játékukat játsszák.

Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy a találkozót a legutóbbi hazai meccsünkhöz hasonlóan a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnokában rendezzük!

TIPPMIX NB I/A, 15. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–DEAC
Szombat, 18.00, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnoka