Pénteken újabb nehéz feladat vár ránk, hiszen a tabella második helyén álló Szolnoki Olajbányászhoz látogatunk. A Tisza-partiak idáig csupán két mérkőzést veszítettek el, hétmérkőzéses győzelmi sorozatban várják a folytatást. A Sopron múlt szombaton nagyon közel állt ahhoz, hogy megverje Gasper Potocnik együttesét, ám a szolnokiak 21 pontos hátrányból felálltak és kettővel nyertek a hűség városában.

Ellenfelünknél megoszlanak a terhek a játékosok között Bojan Szubotics azonban átlagban jegyzett 16.1 ponttal és 5.6 lepattanóval kiemelkedik. Az irányító Jabril Durham a játék szervezésében (6.8 gólpassz), a center Andre Williamson a palánk alatti munkában jeleskedik (7.7 lepattanó) leginkább. Legveszélyesebb tripladobójuk Auston Barnes, aki az említett SKC elleni találkozón öt hármast értékesített, összességében pedig 50%-kal tüzel távolról. A magyar játékosok közül rendre hasznos játékkal jelentkezik Pongó Máté, Révész Ádám és Rudner Gábor is. A bajnokság egyik legerősebb „fiatal magját” viszont sérülések sújtják, Lukács Norbert és Pallai Tamás sem bevethető, ezért is igazolta le az Olaj a csapatunktól távozó Mokánszki Mátét, aki a pénteki találkozón még nem lép pályára.

Bemutatkozhat viszont új igazolásunk, Bonifert Bendegúz. A szakmai stábnak volt feladata bőven az elmúlt napokban, hiszen a rossz szereplés kiküszöbölése mellett minél egységesebbé kellett formálni az együttesünket – Bonifert, Rytis Pipiras és Erik Copes beépítése is a munka része volt – csakúgy, mint a védekezés összecsiszolása.

Darko Radulovic vezetőedzőnk a DEAC elleni találkozó után azt kifogásolta, hogy a csapat nem játszott elég keményen, így a jó védekezésre sem lehetett esély.

– Valóban frusztrált voltam és tehetetlennek éreztem magam, de ilyenkor az az egyetlen megoldás, hogy még keményebben kell dolgozni – mondta el a tréner. – Az elmúlt napokban is azon dolgoztunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt az ellenfeleinkkel, keményebbé váljunk fizikailag és mentálisan is. Fejlődnünk kell, és fejlődni is fogunk! A védekezés mindig az akarat kérdése, azon múlik, hogy mennyi energiát fektetsz bele. Legutóbb egyénileg és csapatként is hibáztunk ebben. Össze kell tartanunk és igenis elvünké tenni, hogy megvédjünk a kosarunkat, azaz jól védekezzünk.

TIPPMIX NB I/A, 16. FORDULÓ
Péntek, 18.00: Szolnoki Olajbányász–Hübner Nyíregyháza BS
Stream: MindigTV GO