A tabella második helyezettje után a listavezetővel találkozunk. Múlt héten biztató játékot nyújtottunk a Szolnoki Olajbányász ellen, néhány perccel a vége előtt még nyílt volt az összecsapás.

– Habár vereséget szenvedtünk, ezúttal már a fejlődés jeleit mutattuk, különösen igaz ez a mentalitásunkra és arra a hozzáállásra, ami jellemzett minket a találkozón – fogalmazott Darko Radulovic vezetőedzőnk. – Hiszek abban, hogy az idő előrehaladtával egyre többet fogunk fejlődni.

A szombati, Falco elleni összecsapáson is ez lesz a legfőbb cél. A trónról 2019 óra letaszíthatatlan szombathelyiek karaktert váltottak nyáron, immáron „csak” két válogatott játékos, Perl Zoltán és Keller Ákos erősíti őket, mellettük viszont öt kiváló légióst foglalkoztatnak. Játékerejükről mindent elmond, hogy a bajnokságban október 8-án (amikor még versenyben voltak a Bajnokok Ligájában), a Kaposvár ellen kaptak ki egyetlen alkalommal, azóta zsinórban 14 NB I.-es meccset megnyertek.

Perl a magyar bajnokság legjobbjai között van, pontszerzésben (17.2) és VAL-számban (22.7) is kiemelkedik csapatából, de egyébként eloszlanak a terhek a sárga-feketéknél, akik pontszerzésben és védekezésben is a második legjobbak a mezőnyben.

– Ha nem te vagy a mérkőzés esélyese, különösen motiváltnak kell lenned az ellenféllel szemben, kiváltképp olyan együttes ellen, mint a Falco. Negyven percen át küzdenünk kell, hogy megmutassuk az erőnket és minden kialakított lehetőséget ki kell használnunk – tette hozzá Radulovic.

A találkozó szombat 18 órakor kezdődik a Zríny Ilona tornacsarnokban (Tiszavasvári út 12.). Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a korlátozott férőhely miatt időben érkezzenek, bizonyos létszám felett nem engedhetünk be senkit.

TIPPMIX NB I/A, 17. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Szombat, 18 óra, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnok