Szombat este úgy fogadhattuk a címvédő Szombathelyt, hogy egy héttel korábban egy másik élcsapatot, a Szolnokot megszorongattuk, így abban bízhattuk, hogy játékunk ismét fejlődést mutat.

Bátran kezdtünk, az első akciónkból Szobi Dániel dobott ziccert betörés után. A Falco szervezett támadójátékkal gyorsan a maga javára alakította az állást, de mi is lendületesen kosárlabdáztunk, nem engedtük ellépni az ellenfelünket. Darius Perry az ötödik percben a térdéhez kapott egy ütközés után, majd fájdalmas arccal a földre rogyott. Noha ijesztő volt a jelenet, szerencsére nem sérült meg irányítónk, rövid pihenés után folytatta a játékot.

Egyáltalán nem játszottunk megilletődötten, ám sajnos nem volt könnyű dolgunk, a lelátó többször is jelezte, hogy nem tűnik egyenlőnek a faultok megítélése a két oldalon. Az első negyedet elveszítettük, de biztató volt a teljesítményünk és a hozzáállásunk is: a kispad is együtt élt a játékkal, biztatták egymást a társak.

A második negyed elején szép labdajáratást követően a nagyon aktív Rytis Pipiras triplával hozta egy pontra a csapatot, majd újabb jó védekezés után Perry passzát Erik Copes váltotta kosárra, ezzel fordítottunk (28–27). Sztefan Pot vezetésével minimálisan elléptek a vendégek, majd Pipiras kosara hosszú kosárcsendet szakított meg. A nagy küzdelem mellett szép megmozdulásokat is láthattunk, Kiss Benedek például egy betöréssel két büntetőt harcolt ki (amiket értékesített), kicsivel később hármast is dobott. Sajnos a félidő utolsó fél percét elrontottuk, így a nagyszünetre kialakult a két számjegyű különbség (37–48).

Reménykedhettünk abban, hogy jó starttal visszajövünk látótávolságon belülre, ehhez képest a második félidő első huszonkét másodpercében két támadóhibát fújtak ránk. A Falco elkapta a fonalat a hárompontos vonalon túlról is, így hiába dobott be Kass Balázs és Rytis Pipiras is egy-egy triplát, folyamatosan nőtt a különbség. Mínusz húsznál sem feltétlen kaptuk meg a faultokat, lehetett az bármilyen látványos… A harmadik negyed végére picit szét is estünk, ekkor lényegében eldőlt a meccs. A negyedik játékrészre is jutottak szép momentumok mint például Copes blokkjai, Kass egy-egy passza, vagy Kiss floatere, de az utolsó tíz percben csak a különbség volt a kérdés.

Szerdán hazai pályán folytatjuk a Kecskemét ellen, ha úgy tudunk játszani, mint az első húsz percben, jobb eredményt érhetünk el.

TIPPMIX NB I/A, 17. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69–99 (19–23, 18–25, 16–30, 16–21)

Zrínyi Ilona tornacsarnok, v.: Tőzsér, Pozsonyi, Fodor.
Nyíregyháza: Perry 11/3, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 16/6, Copes 12. Csere: Williams 10, Kiss 7/3, Bonifert 1, Bazsó, Fazekas 3. Vezetőedző: Darko Radulovic.
Falco: Pot 21, Brown 5, Kovács 7/3, Tiby 13/9, Keller 11. Csere: Perl 17/3, Barac 19/6, Sövegjártó, Verasztó 6/6, Takács, Horváth, Hansen. Vezetőedző: Milos Konakov.