Zsinórban megszerzett három győzelem után magabiztosan várhatnánk a szerdai, PVSK elleni összecsapást, ám mégsem lehetünk nyugodtak.

– Az amerikai játékosunk betegséggel küzd, lázas, emiatt a héten még nem edzett – mondta el a csapatot irányító Merim Mehmedovic. – Ez nagy hátrány, mert Ervin nem csak jól játszott múlt hétvégén, hanem az egész csapatnak lendületet adott, vártuk, hogy vele együtt mire lehetünk képesek a Pécs ellen. Nagyon nehéz a feladat, de természetesen nem adjuk fel, harcolni fogunk!

Carlbe Ervin valóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott Salgótarjánban, 21 pontja mellett 15 lepattanót, 4 szerzett labdát és 3 gólpasszt jegyzett. Rajta kívül is dicséretet érdemel a csapat, mert megvalósult az, amit Mehmedovic mindig elvár, vagyis harcosak voltunk és mi akartuk jobban a győzelmet. Szerdán is ilyen mentalitásra lesz szükség a nagyon erős pécsi gárda ellen.

A PVSK 15-1-es mérleggel vezeti a Piros-csoportot, a legtöbb pontot szerezte és a második legkevesebbet kapta. Az októberi összecsapásunkat 107–93-ra nyerte meg, akkor a második negyedet veszítettük el 11 ponttal, egyébként pariban voltunk a hazaiakkal.

Legeredményesebb játékosuk a szerb Ognjen Micsovics (15.9 pont, 4.5 lepattanó, 5.8 gólpassz), aki az utóbbi három meccsen a korábbiaknál is jobban teljesít, sorrendben 53, 36 és 33 VAL-t ért el. A házi pontdobólistán szorosan követi őt Bíró Olivér (14.1 pont, 7.8 lepattanó), de Mokánszki Máté (13.1 pont, 5.1 lepattanó) sincs sokkal lemaradva. Meg kell még említeni a rutinos Halász Ákost, aki az egyik legjobb helyzetkreálója a bajnokságnak (6.4 gólpassz), valamint ellenfelünknél játszik a liga egyik legjobb magasembere, a korábbi válogatott Horti Bálint.

– Jó kezű csapat, a palánk alatt Horti magára vonja a védők figyelmét, így üres dobóhelyzete van a többieknek. Sokan jól dobják a hárompontost, elég Mokánszkit, Micsovicsot vagy Antónit említeni. Gyakran egálra állnak, majd jön egy periódus, amikor bedobják a távoliakat és eldöntik a meccset. Nyugodtan játszhatnak, tudják, hogy a minőség az ő oldalukon áll. Mindenesetre mi készülünk és bárhogyan is lesz, nem veszíthetjük el a lendületünket, mert utána újra olyan meccsek jönnek februárban, amiket meg kell nyernünk – tette hozzá Mehmedovic.

A két gárda októberi összecsapásán Nagy Simon (20 pont) volt a legeredményesebb nyíregyházi játékos, ponterős volt Tarján Izsák (19) és Völgyi Marcell (15) is, míg Bonifert Bendegúz egy pont híján dupla-duplát ért el (9 pont, 11 lepattanó). Az biztos, hogy szerdán is több lábon kell állnunk ahhoz, hogy esélyünk legyen a meglepetésre!

NB I/B, Piros-csoport, 17. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Pécsi VSK-VEOLIA
Continental Aréna, szerda, 17.00