Egymást követő négy győzelem után mi más lehetne a célunk, mint újabb sikerrel közelíteni a rájátszást érő helyek felé és ezzel távolodni a már magunk mögé utasított csapatoktól.

Mint ismert, a Budafok, a Jászberény és a Salgótarján elleni siker után a listavezető Pécset is megvertük, amivel 6–11-re javult a mérlegünk. Ugyanígy áll a kilencedik DEAC és a nyolcadik MEAFC (ez a két csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint mi), a hetedik Cegléd egy, a hatodik TF-Budapest két győzelemmel áll jobban.

Az újabb előrelépéshez idegenben kell legyőznünk az Óbudai Kaszásokat. Szombati ellenfelünk 5–12-es mérleggel a tizenkettedik. Roppant kiszámíthatatlan, éppen milyen napot fognak ki, amiről a januári mérleg is árulkodik: szoros meccsre kényszerítették a Vasast, huszonöt ponttal kikaptak a Ceglédtől, alulmaradtak a DEAC U23-mal szemben, viszont simán nyertek a TF-Budapest vendégeként.

Októberben 77–72-re nyertek a Continental Arénában, vagyis van miért visszavágnunk.

Legponterősebb játékosuk Boros Márk (15.5), aki az őszi meccsen 28 pontig jutott. Őt szorosan követi a nagy A-csoportos tapasztalattal rendelkező Supola Zoltán (13.8), a palánk alatt „alulméretezett” magasemberként is remekül teljesítő Armaghani Ármin (13.4, 8.2 lepattanó) és az ugyancsak rutinos Lakosa Ákos (13.4).

– Megbeszéltük a csapattal, hogy hétről hétre gondolkodunk, mindig a következő ellenfélre koncentrálunk – vezette fel a találkozót a csapatunkat irányító Merim Mehmedovic. – Nézőpont kérdése, hogy sajnos, vagy éppen szerencsére, minden ellenfél másfajta. Legutóbb egy szuper csapatot, a Pécset fogadtuk, most a rosszabb helyen álló Kaszásokkal találkozunk. Nagyon kellemetlen szerkezetük van, olyan rutinos játékosaik vannak mint Lakosa, Supola vagy Boros. Rajtuk nagyon nehéz védekezni. Ugyanakkor van okunk az optimizmusra, mert jó a formánk, fizikailag is rendben vagyunk. Sokat gyakoroltuk, hogy ki tudjuk használni a mi magasabb szerkezetünket. Nehéz meccs lesz, de most esélyünk van arra, hogy ellépjünk az utolsó négy helyezettől és akkor talán már kevésbé kellene visszafelé tekintgetnünk.

NB I/B, Piros-csoport, 18. forduló
Óbudai Kaszások–Hübner Nyíregyháza BS
Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok, szombat, 16.45