Hazai pályán folytatnánk a győzelmi sorozatunkat. Mint ismert, egymást követő öt bajnoki mérkőzésünket megnyertük, ha szombaton (17 óra) a MEAFC-ot is felülmúlnánk, rájátszást érő helyen fejeznénk be a fordulót.

A találkozó azért is nagyon fontos, mert a miskolciak közel azonos mérleggel állnak, mint mi: a győzelmek száma megegyezik, vereségből eggyel kevesebb van nekik, de kevesebb meccset is játszottak.

– Nagyon fontos a meccs mindkét csapatnak – ismerte el Merim Mehmedovic. – Minket is elért a fáradtság, vannak sérülések, de ez ilyen hosszú sorozatban normális. Tudtuk, hogy kettő tizenegyes mérlegről csak kemény munkával tudunk elmozdulni. Előzetesen meghatároztunk egy sorozatot, amiből minél több pontot akartunk szerezni. Ezt követően olyan négymérkőzéses széria jön, amiből hármat idegenben játszunk. Ha újra nyernénk, akkor kicsit nyugodtabb lehetne a hátralévő időszak.

A két csapat októberben találkozott egymással, akkor úgy nyertek a hazaiak 84–82-re, hogy szinte végig vezetettünk, ám a MEAFC az utolsó támadásából dobott hármassal megnyerte a meccset.

Az eddigiek alapján három miskolci játékos nyújt kiemelkedőt a bajnokságban. Tóth Bence 11.9 pontja mellett 8.2 gólpasszt és 3.2 lepattanót átlagol, miközben 41 százalékkal dobja a hárompontosokat. A VAL-számokat tekintve Czirbus József követi őt 14 ponttal és 5.8 lepattanóval, míg a legponterősebb emberük Kozák Márton, aki 14.6 pont mellett 4.8 gólpasszt és 4.2 lepattanót tesz a közösbe.

– A Miskolc nagyon egységes csapat – tette hozzá a tréner. – Egyszer már megvert minket, hiába voltunk közel a győzelemhez, nem sikerült nyernünk. Okosabban és rutinosabban kell most játszanunk. Nagyon nehéz meccs lesz, de optimisták vagyunk.

Nagy kérdés, hogy az elmúlt hetek melyik gárdára milyen hatással voltak lelkileg. Míg mi múlt hétvégén 19 pontos hátrányból felállva hosszabbításban nyertünk, addig a MEAFC hétfőn úgy verte meg a TF-Budapestet 104–49-re, hogy a fővárosiak öt játékossal érkeztek meg a meccsre, négyen kipontozódtak, így közel hét perccel a vége előtt lefújták a mérkőzést.

– Én biztosan nem örülnék ennek a helyzetnek, mert ráadásul az azt megelőző fordulóban sem játszottak – igaz, az egyetemi bajnokságban a csapatuk nagyja pályára lépett. Ugyanakkor mi sem szállhatunk el, ne felejtsük el, hogy Óbudán két és fél negyeden át, mintha pályán sem lettünk volna! Megvan az önbizalmunk, de szombaton sem lesz elég csak a pályára lépni – szögezte le Mehmedovic.

NB I/B, Piros-csoport, 19. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–MEAFC-Peka Bau
Szombat, 17.00, Continental Aréna

Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország