Ötmérkőzéses győzelmi sorozat után vártuk a MEAFC elleni folytatást. A bajnokság első fele után nem tűnt túlzásnak az összes meccsre ráfogni, hogy létfontosságú, ez nem volt másképp a miskolciak elleni ütközettel sem, ám míg korábban azért kellett nyerni, hogy elmozduljunk az utolsó pozícióból, most már a rájátszást érő helyekért küzdünk. Csakúgy, mint a vendégek, akik eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel, de ugyanannyi győzelemmel várták a szombati összecsapást.

Az elmúlt hetek sokat kivettek a fiúkból, ebből azonban semmi nem látszott! Jól lassítottuk az ellenfél ügyes kisembereit, támadásban pedig átmentettük Óbudáról a jó dobóformát: az első percekben Carlbe Ervin és Bonifert Bendegúz betalált kintről, később Bus Iván, Nagy Simon, Szobi Dániel és Glatz Soma is dobott egy-egy triplát. Előbbi két játékos ponterős játékával, Bus irányításával és jó védekezéssel fokozatosan növeltük az előnyünket. A második negyedben Nagy egy percen belül zsinórban hét pontot szerzett, erre építve már a húszat is elérte a különbség.

Szerencsére a két gárda egyszerre került hullámvölgybe, így a rosszabb percekből is mi jöttünk ki jobban, majd a félidő végén Ervin faulttal együtt, Nagy pedig a játékrészt lezáróan dobott ziccert (51–29).

A harmadik negyedben sem lassítottunk! Ervin három triplával és egy büntetővel zsinórban 10 pontot tett a közösbe, hamarosan harminc felé nőtt a különbség. Innentől a látványé volt a főszerep. Bonifert Bendegúz a szezon eddigi legnagyobb zsákolásával ugrasztott talpra mindenkit, majd lehetőséget kapott mindenki a kispadról, akik szintén kivették részüket a nagy különbségű győzelemből – ha nem ponttal, akkor fantasztikus gólpasszokkal, mint tette azt Geiger Bálint. Vaskó György kosarával a száz pont is meglett, végül egy kosár híján negyvennel győztünk.

Zsinórban a hatodik sikerünket szereztük meg, amivel végképp bejelentkeztünk a rájátszásért!

NB I/B, Piros-csoport, 19. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–MEAFC-Peka Bau 105–67 (26–21, 25–8, 28–20, 26–18)
Continental Aréna, v.: Jakab, Nepp, Gombos.
Nyíregyháza: Bus 8/6, Végső 1, Ervin 22/12, Bonifert 21/6, Tarján 5. Csere: Nagy 9/3, Glatz 11/6, Völgyi 11, Szobi 3, Geiger, Füzi 9/3, Vaskó 5/3. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
MEAFC: Kozák M. 18/3, Tóth 5, Kozák B., Czirbus 3, Gerőcs 7. Csere: Pintér 17/3, Sándor, Lippai 10, Velkey 1, Ragályi 2, Gadus 4, Nyíri. Vezetőedző: Váczi Péter.
Kipontozódott: Völgyi (38.).