Egymást követő hat győzelem után nehéz mérkőzés várt ránk Szigetszentmiklóson. Feladatunkat nem csupán az nehezítette meg, hogy egy mindenkire veszélyes gárda otthonába látogattunk, hanem sérülések is hátráltattak minket. A szokásos kezdőcsapaton emiatt változtatni is kellett, Tarján Izsák helyére Völgyi Marcell került be. A center élt is a lehetőséggel, rendre megtaláltuk a palánk alatt, ő pedig értékesítette a helyzeteit.

A másik oldalon a várakozásoknak megfelelően Nagy Botond volt a pontfelelős. Az első negyedben még egy ideig tartottuk a lépést azzal, hogy rendkívül tudatosan, szépen támadtunk, a nagy rohanásból és a hihetetlen kosáresőből azonban mi jöttünk ki rosszul. Kis túlzással csak az nem ment be a hazaiaknál, amit nem dobtak rá.

Tarján a második negyedben beállt, de csak két percet tudott vállalni. Nem is volt értelme erőltetni a játékát, mert a BKG fokozatosan ellépett. Idővel már nem volt olyan pontos a támadójátékunk sem, védekezésben pedig pláne nem tudtunk extrát hozni.

A második félidőben Glatz Soma egy-egy jó megmozdulásának örülhettünk, de a különbség sehogy sem csökkent. Ha olykor kimaradt valami, akkor második esélyt engedtünk, így továbbra is majdnem minden akcióból kosarat kaptunk. Jellemző módon, a harmadik negyed végén az utolsó másodperces, félpályás tripla is a gyűrűnkbe esett…

A BKG végül 23-ból 14 triplát dobott be és összességében is hatékonyan célzott a mezőnyből.

Ez nem a mi napunk volt, így megszakadt a szép győzelmi sorozatunk. Jövő héten újra idegenben javíthatunk.

NB I/B, Piros-csoport, 20. forduló
BKG PRIMA Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS 110–87 (35–25, 30–17, 21–18, 24–27)

Szigetszentmiklós, v.: Benczur, Csák, Földesi.
BKG: Nagy Be. 17/15, Nagy Bo. 32/12, Büki 14/12, Newman 16/3, Nshimba 6. Csere: Galambos 7, Bartos 3, Edelényi 5, Szeleczki 6, Halász, Csomós 2, Szabó 2. Vezetőedző: Nagy Ágoston.
Nyíregyháza: Bus 4, Végső 9/6, Ervin 8, Bonifert 12/3, Völgyi 24. Csere: Glatz 14/3, Szobi 2, Tarján, Nagy S. 9/3, Geiger 5/3. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.