Két izgalmas és parázs hangulatú mérkőzés után szerda este Budapesten dőlt el, ki jut az elődöntőbe. Egy pillanatig sem kételkedtünk abban, hogy óriási energiával fogunk küzdeni, ezt Carlbe Ervin már az első másodpercben megmutatta, ahogy elhoztuk a feldobást. Abból még nem született kosár, azonban nem sokkal később Bonifert Bendegúz távolról megszerezte az első pontjainkat – a folytatásban sem lassított, három perc sem telt még el, amikor már hét pont állt a neve mellett. Amerikai játékosunk és Végső Bálint nagyot dolgozott a MAFC két vezérén, Polgárdy Ádámon és Amorie Archibaldon, ám második esélyekből pontokat kaptunk, így nem tudtunk elszakadni. Ellenfelünk légiósa a hatodik percben szerezte meg első kosarát, rögtön utána Ervin is válaszolt a triplavonal mögül, majd Bonifert zsákolt nagyot betörésből.

Az első negyedet mi irányítottuk. A második elején Végső összeszedte a harmadik személyi hibáját, ami fájó volt. Ervin egy 2+1-gyes akcióval talpra ugrasztotta a kispadunkat, ám utána elveszítettük a lendületet, percekig nem szereztünk kosarat, amit kihasználtak az újbudaiak és elléptek öt ponttal. Megint légiósunk faulttal együtt szerzett ziccere szakította meg a kosárcsendet, hogy aztán egy hatalmas triplát is dobjon, majd Tarján Izsák gyűrűbe küzdötte a labdát támadó lepattanó után, amivel újra nálunk volt az előny. Archibald idővel játékba lendült, gyorsan időt is kértünk, amiből visszatérve Nagy Simon vágott be egy hármast. Szép kosarat szerzett Völgyi Marcell és Geiger Bálint is, ám a védekezésünk nem volt elég stabil, így egypontos hátránnyal vonultunk nagyszünetre. 49–48

Kiválóan kezdtük a második félidőt. Ervin befejezett egy indítást, Végső ügyesen feltalálta magát a palánk alatt, Bus Iván szép floatert dobott. Itt még nem volt vége, Bonifert a támadó idő végén beköszönt távolról, ezzel 9–0-t futottunk a harmadik negyed elején. Három és fél perc után először kaptunk kosarat, de Bonifert újabb hármassal válaszolt. Ezután is folytatódott a jó szériánk, hiszen Ervin is triplát dobott, majd azonnal kiharcolt egy támadót Archibaldon. A lelkes védekezés mellett továbbra is jól dobtunk kintről, Bus hármasával már tízzel mentünk a 27. percben.

Az utolsó perceket sajnos elrontottuk, így a MAFC visszajött kettő pontra, a negyedik negyed első támadásából pedig az eddigi legjobb meccsét játszó Bordács Soma zsákolásával egyenlített riválisunk.

Ervin olyan tempót diktált, hogy a cipője talpából leszakadt egy nagy darab, közben Bus már jó ideje sántikált a fájós dereka miatt. Fokozatosan fogytunk el a hajrára, amiből profitáltak a hazaiak, apránként növelték az előnyüket. Sokba kerültek az eladott labdák és nem dobtunk már olyan jó százalékkal, mint korábban. Így is küzdöttünk a végsőkig, Glatz Soma hármasával két perccel a vége előtt visszajöttünk öt pontra.

Másodpercekkel később csapatkapitányunk már nem tudta folytatni a játékot, de ekkor valójában már mindegy volt, a MAFC fejte az órát és tartotta előnyét.

Óriásit küzdöttünk, ám a párharc vége sajnos nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, elődöntő helyett az 5-8. helyért játszunk a folytatásban.

Köszönjük szurkolóink támogatását, sokat jelentett, hogy Budapesten is mögöttünk álltatok!

NB I/B, Piros-csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Újbuda MAFC–Hübner Nyíregyháza BS 89–81 (24–28, 25–20, 16–19, 24–14)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, v.: Cziffra, Györfy, Nepp.
MAFC: Polgárdy 7/3, Archibald 17/3, Pintér 2, Bordács 24, Pápai 7. Csere: Biber 6, Buzás 7/3, Komma 11, Kovács 7, Katona 1. Vezetőedző: Lakits András.
Nyíregyháza: Bus 11/6, Végső 7/3, Ervin 25/9, Bonifert 16/6, Tarján 7. Csere: Völgyi 4, Glatz 3/3, Nagy 4/3, Geiger 4. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.